10 dingen die ik heb geleerd over Rotterdam

De gespecialiseerde ZZP-zorg die ik in Rotterdam bied, is dan ook helemaal afgestemd op de behoeften van de patiënt. Alles van medische hulp tot schoonmaak, medische rekeningen, supplementen, maaltijden, huishoudelijke taken, enzovoorts wordt verzorgd.

1. Als u niet in staat bent het huis te verlaten, staat de extra hulp klaar. Ik zal de patient dagelijks zelf naar het huis brengen. Mannen en vrouwen die niet alleen gelaten willen worden tijdens het doen van de kerstinkopen of die ook bang zijn voor verkoudheid en griep zullen opgelucht zijn te weten dat ik 24 uur per dag bij hen zal zijn. Ik kan niet garanderen dat dit zal gebeuren, maar ik zal mijn best doen om dit mogelijk te maken.

2. Ik zal de patiënt wekelijks zelf naar het huis brengen. Dit kan de partners of familieleden van de patiënt van streek maken. Maar ik kan niet alleen maar zwijgend naar hen zitten kijken. Aangezien ik ook hun moeder ben, kunnen zij mij niet uitsloven. Het is verondersteld dat ik ook op andere manieren kan helpen.

3. Ik vraag mijn patiënten wat ze willen. Soms zeggen ze "Gewoon een beetje minder medicatie". Andere keren zeggen ze "Nog even en ik kan niet wachten". Al deze antwoorden moeten worden gerespecteerd. Ik probeer op hun zorgen in te gaan. Ik kan mijn patiënten niet dwingen. Maar ik kan wel ideeën aandragen voor medicatieaanpassingen of dieetbeperkingen. Ik kan persoonlijke steun bieden. Ik probeer mijn patiënten ervan te verzekeren dat ze zullen genezen zoals ze waarschijnlijk gepland hebben.

4. Ik probeer het mijn huisartsen zo comfortabel mogelijk te maken.tot op het punt van afleiding. Ik vraag mijn personeel om de patient in een houding te zetten die de pijn minimaliseert. Dat helpt hen om zich bewust te zijn van hun eigen gewicht en om stress te verminderen.

5. Ik moedig mijn patiënten aan om hun eigen tempo aan te houden als ze thuis zijn.Voelen ze zich moe? Dan raad ik aan om te rusten en te ontspannen. Ik hoor patiënten vaak zeggen: "Dokter, ik voel me een dood gewicht, ik heb een weekend geleden mijn gewicht naar binnen gebokst." Ik begrijp het. Dit is waar ik moet verschillen. Ik zie niet graag inactieve mensen rustig in hun stoel zitten. Ik zie ze liever over de vloer van de huiskamer snellen en zich achter de oren krabben.

6. Ik kan geen rustige slaap garanderen. Patiënten kunnen klagen over pijn of hun familie kan eisen dat ze slapen. Als u twijfelt, kunt u het beste uw arts raadplegen.

7. Probeer niet te lezen of televisie te kijken terwijl u in bed ligt.

8. Oefen overdag slechts met mate.

9. Zorg voor voldoende slaap en neem voldoende rust. heid minder slaperig dan de nacht ervoor.

10. 10. Rijd overdag niet alleen, ook al kunt u uw bestemming zonder problemen bereiken.

Wees vooral vriendelijk en begripvol voor uzelf en voor de mensen om u heen. Zij zijn het die echt van u houden. Laat deze feestdag een herinnering zijn aan hoe gezegend we zijn. Tot slot: "DANK ALLE LIEFDE DIE VAN JE HOUDEN."